• شرکت مهاجرتی پل دارای لایسنس رسمی وکالت مهاجرت کانادا از سازمان فدرال CICC (کالج مشاورین مهاجرت و شهروندی کانادا) / شماره لایسنس R530661
before landing

 

 ویزای مهاجرتی یا اقامت موقت (تحصیلی یا کاری) خود را دریافت کرده اید، اما نمی دانید پیش از آمدن به کانادا لازم است چه اقداماتی را صورت دهید؟
 

 بعضی از مهمترین اقداماتی که باید پیش از آمدن به کانادا انجام بدهید:

 دولت کانادا این امکان را فراهم آورده است که پس از گذراندن موفقیت آمیز چک های مربوط به داشتن شرایط لازم و پیش از نهایی شدن پرونده مهاجرتی، متقاضیان بتوانند از خدمات رایگانی برای کسب آمادگی بیشتر درباره مهاجرت استفاده کنند. این خدمات اطلاعاتی را در زمینه های زیر دراختیار می گذارد:

  • زندگی و کار کردن در کانادا
  • انتقال تحصیلات، سوابق کاری و مجوزهای حرفه ای خارجی به کانادا
  • نحوه برقراری ارتباط با کارفرمایان کانادایی
  • نحوه برقراری ارتباط با جوامع کانادایی

شرکت در این دوره ها و کلاس های آنلاین می تواند بسیار موثر باشد و به تمامی متقاضیان مهاجرت توصیه می شود. برای شرکت در این برنامه ها باید حتماً دعوتنامه مربوطه از طریق پروفایل دریافت شده باشد و در طول پروسه ثبت نام باید نسخه ای از نامه دریافت شده ارائه گردد.

سازمان های مختلفی از طریق سایت سازمان مهاجرت لیست شده اند که می توان از خدمات رایگان آنها به تناسب شرایط و نیاز بهره مند شد.

 برخی از این سازمان ها و برنامه ها عبارتند از:

 نکته مهم: این برنامه ها توسط سازمان های مختلف ثالث ارائه می شوند و برنامه آنها ممکن است بدون اطلاع قبلی تغییر کند. لطفاً سایت مربوط به هر یک از سازمان ها و نیز سازمان مهاجرت کانادا را برای دریافت به روز ترین آپدیت ها چک کنید.
 

 برنامه اول :  CIIP

 برای استفاده از خدمات این سازمان میتوانید از لینک زیر ثبت نام کنید. برای ثبت نام به اسکن یکی از مدارک نشان دهنده مجوز اقامت دائم کانادا نیاز است مانند ویزا یا برگه COPR یا ایمیل  PPR

http://planningforcanada.ca

 اگر همسر یا فرزندان شما نیز داخل پرونده تان هستند، بایستی برای هر کدام از آنها یک پروفایل جداگانه ساخته شود. چند ساعت یا روز بعد از ساخت پروفایل ایمیلی دریافت می کنید که جزئیات برنامه آنلاین یک روزه را اعلام می نماید و همچنین این گزینه را در اختیار می گذارد که در صورت مشکل با روز یا ساعت، زمان دیگری را انتخاب کنید. این برنامه معمولاً ماهی دو مرتبه برگزار می شود.

 

 برنامه دوم : AEIP

 این سازمان خدمات مفیدی را به تازه مهاجرین ارائه می دهد. پس از ثبت نام از طریق ایمیل یا تلفن (انگلیسی یا فارسی) با شما تماس گرفته می شود تا اطلاعات اولیه ارائه شده و نیز برنامه زمانبندی در اختیار شما گذاشته شود. پس از عضویت می توانید از مجموعه ای از وبینارها استفاده نمائید تا پیش از لندینگ اطلاعات مناسبی را بدست بیاورید.

https://aeipsuccess.ca

 

 برنامه سوم  : Acces Employment

 خدمات رایگان این سازمان شما را برای کاریابی در کانادا آماده می کند. شاید بتوان گفت این یکی از بهترین سازمان ها برای کمک به شما در زمینه آشنایی با بازار کار، نوشتن رزومه و پیدا کردن شغل است. ورکشاپ های آنلاین و ۱ ساعته این سازمان نیز بسیار مفید هستند. بهترین زمان برای ثبت نام در این سایت حدود سه ماه مانده به تاریخ لندینگ است.

http://accesemployment.ca

http://online.accesemployment.ca/index.php/get-registered

 

 برنامه چهارم : SOPA

 این سازمان نیر خدماتی در جهت آماده شدن برای ورود به بازار کار کانادا ارائه می دهد که با ثبت نام در آن می توانید از خدمات رایگان استفاده کنید.

http://www.arriveprepared.ca

 

 برنامه پنجم : TRIEC

 ثبت نام از طریق سایت https://www.jvstoronto.org/pre-arrival/canprep است. این سازمان نیز خدمات خوبی در مورد بازار کار، رزومه نویسی و … به شما ارائه می دهد. این سایت نیز نیاز به ثبت نام دارد.

http://www.trieccampus.ca

 

 برنامه ششم : YMCA

 این سازمان خدماتی در مورد آمادگی های لازم قبل از مهاجرت به شما ارائه می دهد. این سایت نیز نیاز به ثبت نام دارد.

http://nextstopcanada.ca

 

 برنامه هفتم : PREPCAN

 این سازمان خدماتی در مورد آمادگی جهت بازار کار کانادا قبل از لند ارائه می دهد. برای استفاده از خدمات این سایت باید حتماً ثبت نام کنید.

https://prepcan.ca

 دیگه وقت بستن چمدان ها شده است! اما سوال بزرگی که مطرح می شود این است که چه وسایلی را باید با خود به کانادا ببرید؟ باید این کته را در نظر داشته باشید که تهیه کردن خیلی از اقلام در کانادا می تواند به صرفه تر و بهتر از همراه آوردن آنها از ایران است. اما در هر صورت این یک پروسه هیجان انگیز و در عین حال استرس زاست چرا که می دانید نمی توانید برگردید تا مواردی که فراموش کرده اید را بردارید!

 ابتدا باید به فکر تهیه چمدان های بزرگ و مناسب باشید (اگر از قبل ندارید)
 در مورد لباس ها بهتر است تمرکزتان بر روی مواردی که جدیدتر یا اخیرتر تهیه شده اند باشد و از لباس های قدیمی هر چند زیبایتان دل بکنید! اگر در فصل زمستان به کانادا سفر می کنید توصیه می شود که لباس های بسیار گرم خود راه بپوشید تا هم از فضای خالی در چمدان هایتان استفاده بهتری بکنید و هم از سرما در امان باشید.
 کیف دستی یا گردنی برای مدارک مهم
 این نکته را نیز به خاطر داشته باشید که اگر وسایل خاص و با ارزشی را دارید اما تمایل دارید در دفعات بعد با خودتان به کانادا بیاورید می توانید آنها را اظهار نموده تا بعداً مشمول مالیات نشوند.
 داروهایی که می توانید به همراه داشته باشید نظیر سرماخوردگی، تب، سرفه و موارد عمومی اینچنینی می باشند. باید توجه کنید که داروهایی که حوای کدئین یا مشابه با آن هستند می توانند برای شما در سفر به کانادا مشکل ایجاد کنند.
 لوازم آشپزخانه اولیه و حداقلی تا زمانی که بتوانید پس از استقرار در کانادا موارد کاملتر را تهیه کنید.

مدارکی که باید هنگام سفر به کانادا همراه داشته باشید:

 پاسپورت و ویزای مهاجرتی
 برگه تائیدیه اقامت دائم (CoPR) برای تمام اعضای خانواده
 دو نسخه از لیست وسایل و اموال تا به افسر مرزی تحویل بدهید:

 لیست مشروح از وسایلی (شخصی یا وسایل خانه) که همراهتان به کانادا می آورید ترجیحاً به همراه اطلاعاتی نظیر مدل، سریال نامبر (در صورت وجود) و ارزش حدودی آنها

 لیست وسایلی که قرار است بعداً با خودتان به کانادا بیاورید ترجیحاً به همراه اطلاعاتی نظیر تصویر، مدل، سریال نامبر (در صورت وجود) و ارزش مالی حدودی آنها 

 توجه کنید که این لیست می تواند در فرمت دلخواه شما و یا با فرمت پیشنهادی دولت کانادا در فرم BSF186  باشد.

 مدارک مربوط به واکسیناسیون کودکان و دیگر اعضای خانواده (در صورت وجود)

سایر مدارکی که به توصیه دولت کانادا ممکن است هنگام ورود به کشور لازم باشد ارائه شوند (هرچند احتمال خواسته شدن آنها زیاد بالا نیست):

 سند ازدواج
 گواهینامه رانندگی (اگر بین المللی است و نیز گواهی از شرکت بیمه)
 مدارک مربوط به فرزندخواندگی، جدایی رسمی و یا طلاق
 شناسنامه
 گواهی کار از کارفرماهای قبلی
 مجوزها و اسناد حرفه ای
 مدارک مدرسه مانند دیپلم و دانشنامه
 رزومه

 یکی از مهمترین دغدغه های مهاجرین تهیه بلیط مناسب برای سفر به کاناداست.

اما منظور از بلیط مناسب چیست و معمولاً چه عواملی در این خصوص دارای اهمیت هستند؟

 کیفیت خدمات ایرلاین

 تعداد توقف ها

 طول هر توقف

 میزان بار مجاز

 یکسان بودن یا نبودن شرکت هواپیمایی پروازهای مختلف

 هزینه کنسل یا تعوض کردن بلیط

 مدت زمان پرواز

 شهر لندینگ در کانادا


 ممکن است یک یا چند مورد از عوامل بالا برای شما حائز اهمیت باشند که بایستی در تهیه بلیط مورد توجه قرار بگیرند. در صورت داشتن فرزند خردسال ممکن است موارد بالا اهمیت بیشتری پیدا کنند.
 

 چه نکاتی را باید هنگام تهیه بلیط در نظر بگیرید؟
 

 بلیط ها در فصل های مسافرتی نظیر تابستان (High Season) قیمت های بالاتر و در فصول غیر از آن (Low Season) از قیمت های پائینتری برخوردارند

 می توانید از برخی سایت های فروش اینترنتی بلیط استفاده نمائید تا بتوانید رقابتی ترین و مناسب ترین تاریخ ها، خطوط هوایی و قیمت ها را انتخاب کنید:

  • Skyscanner.com
  • Cheapoair.com
  • Flighthub.com
  • Expedia.ca
  • Cheapflights.ca

 همچنین ممکن است بخواهید از برخی سایت های ایرانی جهت جستجوی بلیط ها و یا اطلاع از شرایط آنها استفاده نمائید. سایت هایی نظیر:

  • Safarestan.com
  • Safar.com
  • Flytoday.ir
  • Alibaba.ir

 برخی از خطوط هوایی پیشنهادها و تخفیف های دوره ای هیجان انگیزی ارائه می کنند که در صورتی که پیگیری مداومی داشته باشید ممکن است بتوانید از آنها استفاده نمائید.

 میزان بار و تعداد چمدان های مجاز زا حتماً چک نمائید. اکثر خطوط هوایی اجازه همراه داشتن 2 چمدان 23 کیلویی برای قسمت بار را می دهند.

 شرایط کنسل نمودن و یا تغییر تاریخ بلیط را حتماً هنگام خرید آن بررسی نمائید.

 حتماً به تعداد توقف ها و نیز کشورهای محل توقف توجه نمائید. به عنوان مثال برخی از کشورهای اروپایی و یا آمریکا بدون ویزا اجازه توقف به شما نمی دهند و ممکن است دچار مشکل شوید.

 چنانچه قصد اخذ گواهینامه رانندگی در کانادا را دارید می توان تهیه و همراه داشتن دو مدرک زیر را توصیه نمود:

 گواهی اصالت گواهینامه ایرانی

 اصل گواهینامه رانندگی

این موارد هنگام صدور گواهینامه رانندگی کانادایی مورد بررسی قرار گرفته و وارد سیستم و سوابق شما می شوند. برای برخی از مؤسسات بیمه خودرو، داشتن این سوابق می تواند تخفیفات خوبی را به همراه داشته باشد.

برای تهیه گواهی اصالت بایستی به مرکز راهنمایی و رانندگی استان محل زندگی خود مراجعه نمائید. معمولاً این گزارش را در زمانی کم و در کمتر از 1 ساعت می توانید تهیه نمائید. برای تهیه این مورد بایستی مدارک شخصی خود را نیز به همراه داشته باشید:

 توجه مهم:

این لیست مدارک ممکن است از سوی دولت ایران بدون اطلاع قبلی تغییر کند. لطفاً جهت اطلاع به روز ترین روند تهیه این مدرک از ادارات محل زندگی خود تحقیق نمائید.

 اصل کارت ملی

 شناسنامه

 اصل پاسپورت

 بلیط هواپیما

 اصل گواهینامه

 برخی از شرکت های بیمه خودرو با ارائه سوابق رانندگی یا بیمه قبلی خارج از کانادا حاضرند به شما تخفیف بدهند. بنابراین می توانید این گزارش را از شرکت یا شرکت های بیمه ای که در ایران با آنها قرارداد داشته اید تهیه کنید که گواهی کنند شما از چه زمانی تا چه زمانی خسارتی دریافت نکرده اید. طبیعتاً اگر دارای سوابق تصادف و استفاده از بیمه خودروتان بوده باشید ممکن است کمک زیادی به شما نکند!

 موارد زیر می توانند در حین سفر مفید و بعضاً ضروری باشند:

 پوشک
 اسباب بازی       
 دستمال مرطوب 
 غذای خشک کودک
 لباس
 کرم مرطوب کننده
 دارو 
 شکلات
 کتاب یا سرگرمی کوچک دیگر
 مسواک

 شاید تصمیم عاقلانه ای باشد که پیش از خروج از ایران به شخصی معتمد وکالتنامه محضری بدهید تا بتواند اموری که ممکن است در آینده پیش بیایند را حل و فصل کند. مواردی نظیر امور بانکی، دفتری و غیره. البته اگر در کانادا نیز بخواهید می توانید چنین سندی را تنظیم و ارسال کنید اما شامل هزینه های دلاری بیشتری خواهد شد چون از طریق یکی از دفاتر حافظ منافع ایران در کشورهایی نظیر آمریکا یا مکزیک باید صورت بگیرد.

 پیش از لند کردن در کانادا ممکن است از شما خواسته شود تا اظهارنامه گمرکی (Customs Declaration Card)  تکمیل کنید. این فرم در گذشته به صورت کاغذی و اکنون بیشتر به شکل الکترونیکی هنگام ورود به کانادا از طریق باجه های کامپیوتری ارائه می شود. 

در این فرم اطلاعات زیر از شما خواسته می شود:

 آیتم هایی که گمرک به آنها تعلق می گیرد (نظیر هدایا، مشروبات الکلی و یا تنباکو)

 مقدار پولی که به همراه دارید (اگر بیشتر از 10 هزار دلار کانادا باشد)

 کالاهای تجاری، گیاه، غذا، حیوانات، سلاح گرم یا سرد

در این فرم نباید وسایل شخصی یا وسایل خانه لیست شوند.

 موضوع بسیار مهمی که باید به آن توجه کنید میزان پولی است که همراه خود به کانادا می آورید چرا که طبق قانون کانادا، هر شخصی باید پول بیشتر از 10 هزار دلار کانادا را حتماً به افسر مرزی اعلام نماید. این پول می تواند در قالب پول نقد، چک، درفت بانکی، مانی اوردر و یا سهام باشد. 
البته نکته دیگری که باید مورد توجه قرار بگیرد میزان پول نقد قانونی جهت خروج از ایران است که باید در هنگام سفر خود از منابع معتبر چک نموده و از این میزان اطمینان حاصل کنید.

 معمولاً مهاجرینی که وارد کانادا می شوند برای محل اقامت اولیه یکی از دو گزینه زیر را در اختیار دارند:

 اقامت موقت در منزل یکی از خویشاوندان یا دوستان

 اقامت در منزلی موقت


 مسلماً اگر گزینه اول در اختیار باشد آسودگی خاطر فراوانی را می تواند به همراه داشته باشد. اگر از این شانس برخوردار باشید که یکی از اعضای فامیل و یا یکی از دوستانتان بتواند در بدو ورود از شما حمایت کند باید بسیار سپاسگذار او باشید چرا که بخش بزرگی از استرس اولیه وارد شدن به یک کشور جدید با فرهنگی نو و از آن گذشته زبانی متفاوت را می تواند خنثی کند. اما در صورتی که چنین فرصت در اختیارتان نیست بایستی برنامه مدونی برای روزهای اولیه ورود خود داشته باشید.

 اجاره موقت منزل از گزینه های مناسبی می باشد که در مقایسه با اقامت در هتل بسیار مقرون به صرفه تر است. این کار را می توانید از طریق سایت های اینترنتی مختلفی انجام دهید، نظیر:

  • Airbnb.com
  • Kijiji.com

 اگر تاکنون متوجه چنین موضوعی نشده اید، اکنون باید بدانید که هنگام خروج از ایران باید عوارض به دولت پرداخت نمائید. ظاهراً بخش کوچکی از این مبلغ به سازمان گردشگری کشور پرداخت می‌شود و بخش دیگری هم از آن برای بازسازی و بهسازی روستاهای مرزی استفاده می‌ شود. هزینه عوارض خروج از کشور هر سال تغییر می‌کند بنابراین حتماً در جریان آخرین قوانین در این مورد باشید. مقدار این عوارض در سال های 1399 و 1400 عبارتند از:

عوارض خروج سال 1399
مسافران حج  مسافران عادی مبلغ
110 هزار تومان 264 هزار تومان خروج اول از کشور
165 هزار تومان 396 هزار تومان خروج دوم از کشور
220 هزار تومان 528 هزار تومان خروج سوم به بعد

 

عوارض خروج سال 1400
مسافران حج  مسافران عادی مبلغ
200 هزار تومان 400 هزار تومان خروج اول از کشور
300 هزار تومان 600 هزار تومان خروج دوم از کشور
400 هزار تومان 800 هزار تومان خروج سوم به بعد