• بردیا صنعتی/عضو رسمی شورای قانونگذاری وکلای مهاجرت کانادا / شماره عضویت R530661

 معرفی برنامه

برنامه (Canadian Experience Class (CEC در واقع یکی از زیر مجموعه های اکسپرس انتری می باشد. همانطور که از اسم این برنامه مشخص است، تنها آن دسته از متقاضیانی امکان اقدام از این طریق را دارند که دارای سابقه کار کانادایی هستند.

متقاضیان با داشتن حداقل شرایط لازم می توانند وارد Pool اکسپرس انتری شده و اگر امتیاز مناسبی داشته باشند در یکی از دراو ها دعوت نامه دریافت می کنند. سیستم امتیازبندی برای این متقاضیان دقیقاً مشابه نیروهای ماهر بدون تجربه کانادایی (Federal Skilled Workers) می باشد و مینیمم امتیاز هر دراو برای هر دو این گروه ها اعمال می شود.

مهمترین تفاوت برنامه نیروهای ماهر بدون سابقه کانادایی (FSW) با برنامه تجربه کانادایی (CEC) این است که متقاضیان CEC از امتیاز سابقه کار کانادایی بهره مند شوند. همچنین، اگر متقاضیان CEC در مشاغل رده B کار کرده باشند می نیمم نمره زبان پائینتری برای ورود به Pool اکسپرس انتری در مورد آنها اعمال می شود.

 حداقل شرایط لازم:

 داشتن نمره زبان لازم

 داشتن حداقل CLB7 در همه اسکیل های امتحان زبان اگر سابقه کار کانادایی در ناک های شغلی سطح 0 یا A  باشد و یا داشتن حداقل CLB5 در همه اسکیل های امتحان زبان اگر در ناک های شغلی سطح B کار کرده باشند.

 داشتن حداقل یک سال سابقه کار کانادایی طی سه سال گذشته بصورت تمام وقت یا معادل پاره وقت.

 سابقه کار کانادایی باید به صورت قانونی کسب شده باشد.

 نکات مهم:

  • سابقه کار کانادایی بدون حقوق، Co-op و خوداشتغالی در این برنامه مورد قبول نمی باشد
  • سابقه کار کانادایی در ناک های سطح C یا D برای شرکت در برنامه CEC پذیرفته نمی شود
  • سابقه کار کانادایی همزمان با تحصیل تمام وقت پذیرفته نمی شود
  • سابقه کار کانادایی نباید حتماً مرتبط با رشته تحصیلی باشد اما باید حتماً در یکی از سطوح 0، A و یا B باشد.
  • داشتن مدرک تحصیلی برای شرکت در این برنامه اجباری نیست اما برای کسب امتیاز بالاتر، داشتن مدرک تحصیلی دانشگاهی بسیار موثر است
  • اگر مدارک تحصیلی خارج از کانادا اخذ شده باشند باید توسط سازمان های مورد تایید سازمان مهاجرت ارزیابی شوند
  • باید قصد زندگی خارج از کبک داشته باشید (اما سابقه کار کانادایی داخل کبک برای این برنامه مورد قبول است)

 چه متقاضیانی شرایط اقدام دارند؟

 در عمل دو دسته اصلی از متقاضیان شانس کسب اقامت دائم کانادا از این طریق را دارند:

       ۱. متقاضیانی که با ورک پرمیت توانسته اند حداقل ۱۲ ماه سابقه کار کانادایی کسب کرده باشند

      ۲. متقاضیانی که در کانادا تحصیل کرده اند و پس از تکمیل دوره توانسته اند با ویزای کاری پس از فارغ التحصیلی (Post Graduate Work Permit) حداقل ۱۲ ماه سابقه کار کانادایی را کسب کنند

      ۳. همسران متقاضیانی که در کانادا مشغول تحصیل هستند. در این حالت همسر می تواند با ورک پرمیت نامحدود (Open Work Permit) حداقل ۱۲ ماه سابقه کار کانادایی را کسب کند

      ۴. همسران متقاضیانی که در کانادا مشغول کار هستند. در این حالت نیز همسر می تواند با ورک پرمیت نامحدود (Open Work Permit) حداقل ۱۲ ماه سابقه کار کانادایی را کسب کند