در اولین قدم، با یک مشاور مورد اعتماد و قوی مشورت کنید و ارزیابی صحیحی از سطح دانش و مسیری که باید طی کنید بدست بیاورید. درست است که خیلی از افراد به self-study و خرج نکردن پول برای متخصصین و مدرسین اعتقاد دارند اما این همیشه کوتاه ترین و بهینه ترین راه نیست، علی الخصوص برای شما که قصد نتیجه گیری در اولین فرصت ممکن و اقدام مهاجرتی دارید.
فراموش نکنید که هیچ راه حل مشترکی برای بهبود مهارت های زبانی همه افراد وجود ندارد. ممکن است پسر همسایه شما با خواندن کتابی خاص و پس از شرکت در 10 جلسه کلاس به نمره 8 آیلتس رسیده باشد اما این بدان معنا نیست که شما لزوماً می توانید مسیر مشابهی را طی کنید.
این یک پروسه زمانبر است که نیاز به پیوستگی و مداومت دارد. تبلیغات فریبنده و دروغین "از مقدماتی تا پیشرفته در 3 ماه" و "انگلیسی را در مدت 1 ماه مانند یک آمریکایی صحبت کنید" را فراموش کنید.
برای بالا بردن سطح عمومی دانش زبانی باید خود را بصورت روزمره در معرض انگلیسی قرار بدهید. این یعنی بخوانید، ببینید، بشنوید و تا حد ممکن سعی کنید صحبت کنید و بنویسید. توجه نمائید که چنانچه در حال گذراندن دوره آموزشی خاصی هستید، موارد زیر صرفاً در تکمیل یا به موازات آنچه مدرس شما توصیه می نماید است.
تقریباً می توانیم بگوئیم که برای یک متقاضی در کشوری غیرانگلیسی زبان راهی بهتر از این برای بهبود همه جانبه زبان کاربردی وجود ندارد. این به معنای قرار دادن خود در یک جامعه انگلیسی زبان است. البته این بدان معنا نیست که صرفاً داستان را دنبال نمائید، بلکه می بایست با صرف وقت، تمرکز و حوصله فراوان به جنبه های زبانی توجه بسیار بنمائید، از جملات، عبارات یا کلمات مفید و جدیدی که به آنها برمی خورید نوت برداری کنید و حتی به طرز تلفظ ها بسیار توجه کنید. موضوعاتی را انتخاب کنید که مورد علاقه تان است. سریال ها عموماً زبان قابل فهم تر و گویاتری دارند.
بصورت روزمره به رادیوهای انگلیسی زبان گوش بدهید و یا اخبار انگلیسی را بخوانید. موضوعاتی را انتخاب کنید که برایتان جذاب است، اما در کل تلاش کنید موضوعات متنوعی را جستجو کنید. نوت برداری از نکات مفید و جالب را فراموش نکنید.
پادکست های آموزشی مناسب نیز از روش های خوب می باشند که معمولاً بصورت سطح بندی شده و نیز موضوع بندی شده موارد مفیدی را در اختیار شما قرار می دهند. موارد بسیار متنوعی در اختیار هستند که باز هم توصیه ما این است که بر اساس علائق و سلائق خویش از بین آنها انتخاب نمائید.
بسته به سطحتان، پس از بالا بردن دانش تا حدی قابل قبول سعی کنید محیط و شرایطی برای تمرین نیز فراهم کنید. این ممکن است شرکت در جلسات کلاس زبان و صحبت با مدرس یا همکلاسی هایتان باشد و یا اگر خوش شانس باشید گرفتن وقت دوستی انگلیسی زبان!
چند نمونه:
https://www.bbc.co.uk/programmes/p02nq0gn/episodes/downloads
https://www.scientificamerican.com/podcast/60-second-mind
https://www.wnycstudios.org/podcasts/heresthething
https://www.iheart.com/podcast/105-stuff-you-should-know-26940277
https://www.eofire.com/podcast
http://www.earwolf.com/show/comedy-bang-bang
می توانید از راهنمایی ها و نکاتی که مشاور/مدرس در اختیارتان می گذارد و یا منابع متنوعی که در اینترنت موجودند استفاده کنید. البته وبسایت رسمی بریتیش کانسیل نیز اطلاعات بسیار خوبی را در این زمینه در اختیار می گذارد.
takeielts.britishcouncil.org/take-ielts/prepare/test-format
دوره آموزشی رایگان آشنایی با آیلتس:
takeielts.britishcouncil.org/take-ielts/prepare/courses/free-online-course
وبینارهای رایگان آشنایی با آیلتس:
takeielts.britishcouncil.org/take-ielts/prepare/free-webinars
هیچ چیز بهتر از نمونه های رسمی آزمون نمی توانند شما را با فرمت تست های واقعی آشنا کنند. در این زمینه کتاب های رسمی دانشگاه کمبریج و چند راهنمای رسمی نیز موجودند که قطعاً قابل توصیه هستند.
تست های نمونه ای رایگان از بریتیش کانسیل و ielts.org:
takeielts.britishcouncil.org/take-ielts/prepare/free-ielts-practice-tests
https://www.ielts.org/about-the-test/sample-test-questions
ویدئوهای بسیار مفید از IELTS Essentials (سازمان رسمی IDP استرالیا):
https://www.youtube.com/user/IELTSEssentials/videos
با رعایت یک سری نکات، سعی کنید با آرامش و روحیه در جلسه آزمون حاضر شوید. نکاتی از جمله:
فرمت تست و استراتژی شخصی خود را مرور کنید
مکان آزمون و نحوه رسیدن به موقع به آن را تمرین و برنامه ریزی کنید
به قدر کافی استراحت کنید
منبع: اختصاصی پل
برنامه های مهاجرتی کانادا را با گروه مهاجرتی پُل (eCanada سابق) دنبال نمائید.
بردیا صنعتی (وکیل رسمی مهاجرت به کانادا با شماره عضویت R530661)