طبق اعلام وزیر مهاجرت، احمد حسین: "هر ساله صدها هزار نفر از سرتاسر دنیا کانادا را به عنوان مقصد دائم یا موقت خویش انتخاب می کنند. اما متاسفانه، افرادی وجود دارند که سعی در سوء استفاده از متقاضیان مهاجرتی را دارند". سال 2019 پانزدهمین نهضت مبارزه با کلاهبرداری در سیستم مهاجرتی کانادا است و به همین منظور راه های رسمی مقابله با این موارد و گزارش دادن تقلب ها و کلاهبرداری ها را بار دیگر یادآوری نموده است.
این اولین سوالی است که در هنگام استفاده از وکیل در جهت انجام پرونده مهاجرت خود به کانادا باید به آن پاسخ بدهید.. سوالی مهم و حیاتی که بی توجهی به آن ممکن است به قیمت رد شدن پرونده مهاجرتی شما و محرومیت ۵ ساله و قرار گرفتن در لیست سیاه شود.
در ایران و کانادا صدها شخص و شرکت به صورت غیر قانونی در زمینه مهاجرت فعالیت می کنند. این اشخاص و شرکت ها با وعده های بزرگ و با هدف جذب مشتری سعی در پیشبرد اهداف غیر قانونی خود می کنن. متاسفانه در کشور ایران موسسات غیر قانونی با سرعت بسیار بالایی در حال رشد هستند و بدون آنکه مجوز وکالت پرونده های مهاجرتی را از طرف اداره مهاجرت کانادا داشته باشند اقدام به جذب مشتری و اخذ مبالغ هنگفت از افراد بدون اطلاع می کنند.
طبق قانون کانادا و آنچه که در وبسایت اداره مهاجرت کانادا آورده شده فقط سه گروه از افراد می توانند وکالت یک پرونده مهاجرتی را بر عهده بگیرند. اگر کسی غیر از این سه دسته در قبال دریافت وجه پرونده مهاجرتی (یا دانشجویی و توریستی و …) انجام دهد، شما از سوی سازمان مهاجرت کانادا متخلف شناخته شده و در صورت آشکار شدن این موضوع، محرومیت در انتظارتان خواهد بود. چه بسا این موسسات و افراد که فعالیت غیر قانونی دارند با ارائه مدارک تقلبی (با هدف بالا بردن شانس موفقیت!) باعث شوند که دیگر هیچگاه نتوانید موفق به مهاجرت به کانادا و حتی دیگر کشورهای تراز اول شوید.
1- دسته اول:
اولین گروه از افرادی که می توانند وکالت رسمی پرونده شما بر عهده بگیرند اعضای شورای قانونگذاری مشاوران مهاجرت کانادا (ICCRC) هستند. برای این که مطمئن شوید وکیل شما عضو ICCRC هست یا نه کافی است اسم وی را در این لینک جستجو کنید:
https://iccrc-crcic.ca/find-a-professional
2- دسته دوم:
گروه بعدی وکلای رسمی و حقوقی "کانادا" می باشند. به این دلیل نام این افراد در اولویت دوم قرار گرفته که تعداد کمی از Lawyer ها در حوزه پرونده های مهاجرتی فعالیت می کنند.
3- دسته سوم:
دسته آخر پارالیگال های استان انتاریو می باشند. این گروه از افراد نیز بسیار کم و محدود در زمینه مهاجرت فعالیت دارند.
وکیل دادگستری در ایران وکیل مهاجرت به کانادا نیست! در صورتی که سازمان مهاجرت کانادا پی به این موضوع ببرد پرونده شما ریجکت شده و برای ۵ سال محروم خواهید شد!
اگر کسی ادعا کرد با وکیل یا مشاور رسمی مهاجرت کانادا همکاری می کند در اولین برخورد به او اعتماد نکنید! از او مشخصات وکیل را دریافت نموده، نام وی را سرچ کنید و با خود وکیل مستقیماً صحبت کنید. سپس، اقدام به عقد قرارداد کنید. این حق شماست که در طول پرونده با وکیل خود صحبت کنید.
آژانس های مسافرتی و شرکت های کاریابی و … در ایران حق انجام پرونده های مهاجرتی را ندارند مگر اینکه ایجنت رسمی یک وکیل یا مشاور رسمی مهاجرت کانادا باشند که در این صورت نیز از آژانس یا شرکت مورد نظر مشخصات وکیل را دریافت نموده، نام وی را سرچ کنید و با خود وکیل مستقیماً صحبت کنید. سپس، اقدام به عقد قرارداد کنید
اگر کسی وکالت پرونده شما را بر عهده گرفت باید پرونده شما توسط پورتال رسمی که توسط سازمان مهاجرت کانادا در اختیار وی قرار گرفته سابمیت شده و فرم وکالت نیز امضاء و ارسال شود.
لطفاً این مطالب را برای دوستانتان بفرستید یا در کانال ها و گروه های خودتان منتشر کنید!
برنامه های مهاجرتی کانادا را با گروه مهاجرتی پُل (eCanada سابق) دنبال نمائید.
بردیا صنعتی (مشاور رسمی مهاجرت به کانادا با شماره عضویت R530661)